Terug naar overzicht

Projectleiding Warmte Regionale Energiestrategie (RES) Arnhem-Nijmegen

  • Provincie

    Gelderland

  • Branche

    Lokale overheid

  • Opleidingsniveau

    WO

  • Dienstverband

    Detachering Interim

  • Plaats

    Nijverheidsweg 2a, Elst

  • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen is FlexIntens op zoek naar een Projectleiding Warmte Regionale Energiestrategie (RES) Arnhem-Nijmegen voor 24 uur per week.

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen (GMR) is een samenwerkingsverband van zeventien gemeenten op basis van een gemeenschappelijke regeling. Tot de GMR behoren de gemeenten Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

Onze regio staat voor de uitdaging hoe om te gaan met groei van wonen, werken en mobiliteit, zodat we een balans kunnen vinden tussen levendige stedelijkheid en ontspannen leefbaarheid: groene groei!

Om dit te bereiken gaan de zeventien gemeenten die de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen vormen samen aan de slag met vijf opgaven: Circulaire regio, Productieve regio, Ontspannen regio, Groene groeiregio en Verbonden regio. Onze opgaven bevinden zich vooral op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling (waaronder wonen, landschap, verkeer en mobiliteit) en sociaaleconomische ontwikkeling (waaronder werkgelegenheid, bedrijvigheid, recreatie, toerisme en cultuur). Binnen de regio en richting Den Haag en Brussel profileren we ons als dé Groene Metropoolregio van Nederland en als (inter)nationale circulaire topregio 2050.

Opdracht
De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen (een gemeenschappelijke regeling) is een samenwerking tussen 17 gemeenten. De Groene Metropoolregio werkt aan vijf grote opgaven. Op www.groenemetropoolregio.nl vind je meer informatie over de regio en de verschillende opgaven.

Binnen de opgave Circulaire Regio werkt de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen namens 16 gemeenten aan de Regionale Energiestrategie. Hiervoor is een projectorganisatie gevormd, verdeeld over 8-10 deelopdrachten gevormd onder coördinatie van een procesregisseur. 

In 2025 werken we toe naar een Regionale Energie Strategie 2.0, waarin de regio, als bijdrage aan de landelijke klimaatopgave, aangeeft hoe het bod t.a.v. grootschalige opwekking van hernieuwbare energie richting 2030 gerealiseerd wordt. Verder wordt nadere invulling gegeven aan de Regionale Structuur Warmte en een regionaal energiesysteem.

De opdracht:
In de opdracht Projectleiding Warmte heb je de taak om de in gang gezette Regionale Afspraken over Warmte aan te sturen en verder vorm te geven. Je zorgt voor het afstemmen en bevorderen van samenwerking tussen verschillende stakeholders en hebt een centrale rol in het vertalen van beleidsdoelen naar concrete resultaten. Je werkt in een dynamische omgeving waar veel belangen samenkomen, en waar jouw kennis en ervaring bijdragen aan zowel de energie als warmtetransitie van de regio. Dit doe je samen met de 16 deelnemende gemeenten, 3 waterschappen in de regio, de provincie, netbeheerder Alliander en andere relevante stakeholders. 

Verantwoordelijkheden

In 2025 werken we toe naar een Regionale Energie Strategie 2.0. Daarin geeft de regio, als bijdrage aan de landelijke klimaatopgave, aan hoe het bod t.a.v. grootschalige opwek van hernieuwbare energie richting 2030 gerealiseerd wordt, wat er nodig is om de warmtetransitie bij gemeenten te helpen en hoe we gezamenlijk werken aan een meer decentraal energiesysteem.

De opdracht wordt uitgevoerd samen met de projectleiders van de RES-organisatie en in afstemming met deelnemende gemeenten aan de RES Arnhem-Nijmegen. Daarbij coördineer je het proces voor de uitvoering van de warmtetransitie op regionaal niveau. Je begeleidt en volgt de deelnemende gemeenten zo passend mogelijk. Uiteraard is oog voor participatief en bestuurlijk draagvlak daarbij relevant.

Als resultaatgebieden voor 2025 zijn benoemd:

  • Ondersteuning van het ontwikkelen de RES 2.0 voor zover relevant voor de warmtetransitie;
  • uitvoering geven aan de afspraken die zijn gemaakt in de vastgestelde RES 1.0 en de nog vast te stellen RES 2.0;
  • uitvoering geven aan de afspraken uit de Pmiek, fiche over de haalbaarheid en betaalbaarheid van bovenlokale warmte-infrastructuur;
  • versterken van de samenwerking en kennisdeling gemeenten binnen de GMR;
  • vormgeven concrete samenwerkingsprojecten rondom de clusters AVR en ARN;
  • functioneren als sparringpartner, vraagbaak, verbinder,
  • aanspreekpunt voor NPLW en andere regio’s op het gebied van warmte;
  • Samenwerken en afstemmen met gemeenten, provincie, waterschappen, netbeheerders, maatschappelijke organisaties en andere stakeholders;
  • Monitoren voortgang en rapporteren, samen met de projectleider Energiesysteem en projectleider Ruimte aan het RES-programmateam en het bestuur.

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

  1. Aantoonbare afgeronde technische opleiding op wo niveau
  2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaarmet Energiestrategie en Warmtetransitie opgaven
  3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in projecten met gemeentelijke samenwerkingsverbanden
  4. Aantoonbare werkervaring metadvisering en beleidsontwikkeling op het gebied van duurzaam bouwen
  5. Aantoonbare kennis van de huidige en aankomende wetgeving als de Wet Collectieve Warmte en de WGIW

Wensen:

  1. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met Energiestrategie en Warmtetransitie opgaven
  2. Aantoonbare werkervaring binnen een gemeente met 100.000+ inwoners
  3. Aantoonbare werkervaring met regionale samenwerkingsverbanden

Competenties

  • : Je hebt oog voor de dynamiek en verschillende belangen binnen de regio en weet effectief te schakelen tussen de diverse stakeholders

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 05-05-2025 om 12:00.

Gewenst aantal uren

24 uur per week.

Procedure en arbeidsvoorwaarden

Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van professionals binnen het publieke domein. Zo dragen we onder andere bij aan de invulling van opdrachten voor ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties.

Zien we op basis van jouw ingestuurde CV een match, dan ziet de procedure er als volgt uit:

  • Voorafgaand aan het voorstellen, maken we afspraken over het tarief, gericht op de specifieke opdracht.
  • Kan een opdracht niet ingevuld worden als zelfstandig professional of gaat jouw voorkeur uit naar detachering (loondienst)? Onze dienstverlening voorziet ook daarin, waarbij we de beloningsstructuur van de opdrachtgever hanteren middels de inlenersbeloning.
  • Na overeenstemming te hebben bereikt in de financiĆ«le voorwaarden, stellen wij jouw profiel op in het format voor de betreffende opdrachtgever. We vragen van jou een verduidelijk op de wijze van voldoen aan de gestelde eisen en wensen, om de match zo duidelijk mogelijk te maken. Ook een motivatiebrief om jouw drijfveren en toegevoegde waarde aan het licht te brengen, wordt gevraagd. Hierin treden wij op als sparringpartner.
  • Wij verzorgen het voorstel en informeren je zo snel mogelijk over de voortgang hiervan.
NB: het beheersen van de Nederlandse taal is voor elke opdracht vereist.

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures