Terug naar overzicht

Adviseur Huiselijke Geweld en Kindermishandeling

  • Provincie

    Noord Holland

  • Branche

    Lokale overheid

  • Opleidingsniveau

    HBO WO

  • Dienstverband

    Detachering

  • Plaats

    Amstel 1, Amsterdam

  • Gepubliceerd op

Functie omschrijving

Voor de Gemeente Amsterdam is FlexIntens op zoek naar een Adviseur Huiselijke Geweld en Kindermishandeling voor 16 tot 24 uur per week.

Opdrachtomschrijving
Wij zijn op zoek naar een ervaren en zelfstandig adviseur. Als Adviseur Huiselijk Geweld en Kindermishandeling houdt je je bezig met het afhandelen van calamiteiten en het voorkomen of beperken van maatschappelijke onrust op het gebied van Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Deze taak vervul je onder het dak van het Actiecentrum Veiligheid en Zorg.

AcVZ
Het Actiecentrum Veiligheid en Zorg (AcVZ) is als zorg- en veiligheidshuis van de regio Amsterdam-Amstelland verantwoordelijk voor de aanpak van complexe casuïstiek op het snijvlak van veiligheid, zorg en sociaal domein. Denk aan personen die zware criminaliteit plegen of ernstige overlast veroorzaken en die tegelijkertijd complexe sociale problemen hebben. Daarnaast creëert het AcVZ innovatieve beweging in programma’s met bestuurlijke prioriteit op het snijvlak van veiligheid en zorg. Dat doen we in nauwe samenwerking met onze netwerkpartners en op basis van wetenschappelijke inzichten.

We zijn een regionaal samenwerkingsverband van tientallen organisaties, van politie tot jeugdbescherming, van de reclassering tot de GGZ en GGD, die samen verschillende integrale programma’s uitvoeren waarin integrale persoonsgerichte regie een belangrijk onderdeel is. Besluitvorming vindt plaats in de Stuurgroep Veiligheid en Zorg, waarin alle partners vertegenwoordigd zijn en waarvan de burgemeester van Amsterdam voorzitter is. Bij ons werken ruim 120 mensen van verschillende organisaties: gemeente Amsterdam, de Amstellandgemeenten, politie, OM, JBRA, etc. Het merendeel van de medewerkers is in dienst bij de directie OOV van de gemeente Amsterdam, anderen zijn gedetacheerd vanuit een van de partners.

Je bent verbonden aan het programma tegen Seksuele Intimidatie en Seksueel Geweld (SISG) en legt daar verantwoording af.

Werkzaamheden
Als adviseur HGKM vertegenwoordig je OOV/ het AcVZ in de Regioaanpak HGKM ‘Veiligheid voor elkaar’ 2020-2024. Samen met collega’s van Onderwijs, Jeugd en Zorg maak je onderdeel uit van het integraal programmateam dat samenwerkt met de Amstellandgemeenten en partners als Veilig Thuis, de politie, het OM, Reclassering, Jeugdbescherming, Blijf Groep, etc.

  • Daarnaast ben je, vanwege de inhoudelijke link met een aantal van jouw dossiers, verbonden aan het programmateam Seksuele Intimidatie en Seksueel Geweld van het AcVZ.
  • Jouw belangrijkste inhoudelijke dossier is: het versterken van de Plegeraanpak huiselijk geweld. Je werkt daarbij samen met collega’s van Jeugd en Zorg om het zorgaanbod voor en de aanpak van plegers door te ontwikkelen en nieuwe initiatieven op te zetten. Ook stem je af met collega’s van SISG die zich bezighouden met het versterken van de plegeraanpak van seksueel geweld. Samen met de huidige adviseur HGKM zet je je in voor het versterken van de aanpak van Intiem terreur en Femicide.
  • Daarnaast vervul je een belangrijke rol in het coördineren en afhandelen van calamiteiten en ernstige incidenten op het gebied van huiselijk geweld. Je informeert bestuurders, betrekt partners en bekijkt of een leersessie nodig is om verbeterpunten door te voeren. Bij het afhandelen van deze zaken, trek je (waar nodig) samen op met de Zedenadviseur, waardoor je dus waar nodig ook zedenzaken oppakt. Dit vraagt soms inzet buiten de reguliere werktijden.
  • Als beleidsadviseur vervul je een rol in het opstellen van (jaar)rapportages en het voorbereiden van bijeenkomsten met partners.
  • Samengevat: als adviseur HGKM houd je je bezig met interessante beleidsonderwerpen en projecten, adviseur je de burgemeester en (soms ook) de wethouders Zorg en Jeugdzorg en stuur je erop dat alles volgens planning verloopt. Enige (basis)kennis over het onderwerp en het werk van de genoemde partners is een pré.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.

De opdrachtgever(s)
Het Actiecentrum Veiligheid en Zorg (AcVZ) biedt mensen die met politie en justitie in aanraking komen en complexe problemen hebben, perspectief op een ander leven. Organisaties uit de werelden van veiligheid, zorg en sociaal domein komen samen in het AcVZ-netwerk tot een op maat gemaakte aanpak door het voeren van regie, het delen van expertise en door te innoveren. We doen samen wat nodig is en dragen zo bij aan een veiliger Amsterdam-Amstelland.

De aanpak van seksuele intimidatie en seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen heeft prioriteit voor het College van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam. Het programma tegen Seksuele Intimidatie en Seksueel Geweld (SISG) is in februari 2020 gestart en wordt uitgevoerd door het Actiecentrum Veiligheid en Zorg (AcVZ). Het AcVZ is de netwerkorganisatie waarin de gemeente Amsterdam en de vijf Amstellandgemeenten samenwerken met hun partners uit de werelden van veiligheid, zorg en sociaal domein (zie www.amsterdam.nl/acvz).

Het programma SISG heeft als doel om seksuele intimidatie en seksueel geweld beter te voorkomen en te bestrijden, slachtoffers eerder en effectiever te helpen, meer inzicht te krijgen in de problematiek en Amsterdammers bewuster te maken van het probleem en de hulpmogelijkheden.

Functie eisen

Onze opdrachtgever heeft eisen en wensen geformuleerd. Aan alle eisen moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze functie. Voor deze functie zijn de volgende eisen en wensen geformuleerd:

Eisen:

  1. De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring in een bestuurlijke setting zoals een gemeente
  2. De aangeboden kandidaat heeft 2 jaar werkervaring op het gebied van beleidsadvisering
  3. De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring op het schrijven van bestuurlijk gevoelige dossier
  4. De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van crisisbeheersing, dan wel omgaan met calamiteiten
  5. De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jr werkervaring op de inhoudelijk kennis van het onderwerp HGKM
  6. De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een wo werk- en denkniveau
  7. De aangeboden kandidaat is in het bezit van een erkende hbo/wo diploma.

Wensen:

  1. De aangeboden kandidaat heeft bij incidenten en calamiteiten de bereidheid om buiten kantoor te werken
  2. De aangeboden kandidaat heeft kennis van de sociale kaart van een G4 Gemeente op het gebied van veiligheid en zorg

Competenties

  • Analytisch vermogen
  • Politieke sensitiviteit
  • Omgevingsbewustzijn
  • Samenwerken
  • Resultaatgerichtheid
  • Schriftelijke vaardigheid

Inschrijven tot

Reageren op deze opdracht kan uitsluitend t/m 28-11-2024 om 12:00.

Gewenst aantal uren

16 tot 24 uur per week.

Arbeidsvoorwaarden

Het beheersen van de Nederlandse taal is voor elke functie vereist. Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures